HTML

PC Biztonság

Szélessávú interneteléréssel, állandó online kapcsolattal kénytelen vagy megvédeni a géped. És ez egyszerűbb, mint gondolnád. Pár óra ráfordítással profi módon megvédheted a windowsodat, és még azt is érteni fogod, hogy mit, hogyan és miért csináltál. Szerintem megéri.

Linkblog

Archívum

Védd meg a windows PC-det. Egyszerűbb, mint gondolnád.

2007.04.10. 20:51 szekelya

Ebben a blogban főleg az én szubjektív véleményem, és személyes tapasztalataim fognak megjelenni. Azon lehet tehát vitázni, hogy igazam van -e, azon kevésbé, hogy így gondolom -e ezeket. A téma a Windows PC-d aktív védelme, illetve  azok a háttér információk, amikkel nem árt tisztában lenni érdeklődő laikusoknak is.

A célközönségbe azok tartoznak, akik éreznek hajlandóságot végigolvasni és kipróbálni laikusok számára megfogalmazott ismertetőket és gyakorlati lépéseket, szigorúan előképzettség nélkül. Jórészt ingyenes programokat fogunk kipróbálni. Egyszerű lesz, igérem.

Némi interaktivitás is várható. Az a helyzet, hogy híres, mondhatni szakmájukban világhírű szakértőket is meg fogok szólaltatni, illetve pár cimbit is.

Itt van például Hekker Csávó. Őt a többi szakértő geeknek hívná, de igértem, hogy laikusoknak fog szólni, maradjunk a félpejoratív Hekker Csávónál.

Hekker Csávó: Azt mondtad megvédeni egy Windows PC-t? De hiszen az lehetetlen. Ott van pl. a Linux, ott lehet biztonságról beszélni...

SzekelyA: Őőőő. Próbáltad már?

H.CS.
: Fölösleges.

SzA: Ha a blogban eljutottunk már a tűzfalbeállításokig, akkor ajánlok egy kihívást. Megmondom az IP címemet (de előbb tisztázzuk, hogy az pontosan mi és mire való) és megpróbálhatsz betörni. Segíteni fogok, de nem fog menni. Futtatok bármi progit, amit kérsz azokból, amiket amúgyis használok, és elárulok részleteket a tűzfalamról. Addig készülhetsz.


H.CS.
: Szavadon foglak, csúnyán meg leszel törve.

SzA: Kincstári optimizmust félretéve tényleg érdekel mire jutsz. Az olvasók közül is beszállnak majd páran. Legalább kiderül mit lehet elérni ingyenes programokkal.

Szólj hozzá!

Címkék: pc biztonság internet elindulunk védelem

A bejegyzés trackback címe:

https://pcbiztonsag.blog.hu/api/trackback/id/tr1357011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása